Payment with Paypal Payment with Swish
Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Mitt skapande

MITT SKAPANDE

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av att forma och skapa. 2015 började en dröm spira. 

Tänk att ha ett eget café med egen konst på väggarna! Tänk att få ha en egen ateljé! Tänk om folk skulle vilja köpa det jag skapar!

Steg för steg går jag mot mina drömmars mål.

På Loftet har jag nu en gårdsbutik med konstutställningsdel och en stor ateljé där jag kan ta emot grupper, gästhantverkare och många besökare. Med jämna mellanrum får jag lust att baka och då öppnar jag caféet.

På gården står numer också en liten mysig ateljé med en rostig vacker gjutjärnskamin.

För närvarande skapar jag i betong och trä och målar tavlor som jag fotar. Med hjälp av foton designar jag olika produkter med mina egna unika motiv. 

Inom kort erbjuder jag även keramik!

Tjohoo så kul!


MÅLERIET

Hanna Nilsson

 Lycksele    Född: 1974

Hanna Nilsson (f. 1974) från Kristineberg Västerbotten, är en autodidakt konstnär verksam i Lycksele. Hon är utbildad legitimerad grundskollärare.

Skapandet har alltid varit en del av mig och när barnen kom förändrades livet och skapandet tog sig andra uttrycksformer. Under många år fick de kreativa idéerna gestaltas genom renovering av hus och uthus och inredning istället för att måla. Jag målar intuitivt och oftast abstrakt med inslag av figurativa motiv. När jag målar väljer jag kulörer och verktyg utifrån vad som lockar i ögonblicket. Jag lyssnar lyhört på målningens berättelse och den leder mig framåt i processen.

Jag låter själen föra penseln. Hjärnan är inte bjuden!

Under arbetets gång känner jag in vad målningen vill ha. När det är stilla och lugnt i bröstet har den tystnat.
Målningen är klar.

Ofta kommer namnet på målningen eller ord eller budskap till mig medans jag målar.

Balans har länge varit mitt ledord. Jag har låtit tatuera in en röd ballong med lockig svans på min underarm för att bli påmind om att livet ska kännas lätt och glatt; som en röd ballong med lockig svans. För att hitta balansen i livet jobbar jag, sedan några år tillbaka, deltid som lärare och deltid som konstnär och kreatör. Hemma på gården har vi renoverat och byggt om det före detta stallet till en gårdsbutik med spontancafé och en annan del av byggnaden fungerar som ateljé och utställningslokal. Jag upplever Loftet som fritt och tillåtande och har inrett det helt utifrån hjärta och känsla och blandat återbruk med egna alster för att skapa en inspirerande och mysig miljö.

Medlem i konstnärsföreningen Lycksele Ateljé

Utställningar:

2024 Konst- och antikmässan Älvsjö
2023 Ateljén på Loftet Lycksele
2023 Kaffekoppen Dikanäs
2023 Fjälltorget Kittelfjäll
2023 Tidlösa Design Malå
2022 Lycksele Ateljés skyltfönster
2022 MVG Gallerian Umeå
2022 Nordlo Lycksele
2022 Franklins Fastigheter AB
2022 Ateljén på Loftet Lycksele